شرایط اخذ ویزای کاری آلمان

امروزه با توجه به رشد متقاضیان برای مهاجرت به کشور آلمان، راه های متفاوتی وجود دارد. یکی از این راه های مناسب آن، اخذ ویزای کاری آلمان می باشد. آلمان کشور مناسبی از لحاظ دریافت ویزای کاری است و همچنین نیازمند نیروی کار فراوانی نیز می باشد. برخلاف برخی از کشور های اروپایی، آلمان را قطب اقتصاد اروپا به حساب می آورند. بنابراین یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی که قصد مهاجرت به کشور آلمان دارند، و این افراد میخواهند آینده خود را در این رابطه تضمین نمایند از طریق اخذ ویزای کاری آلمان برای کار مورد نظرشان اقدام میکنند.
شما میتوانید پس از اخذ ویزای کاری آلمان و یافتن شغل مناسب خودتان و استخدام در یک شرکت پس از گذراندن یک دوره سه ساله با پرداخت مالیات درخواست خود را برای اقامت آلمان ارسال کنید و با دریافت اقامت دائم تابعیت کشور آلمان را بدست آورده و جزو شهروندان آلمانی شوید.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا تمامی موارد مربوط به اخذ ویزای کاری آلمان را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

شرایط کار در آلمان

بطور کلی کسانی که قصد کار در آلمان را دارند، باید شرایط مربوطه را داشته باشند، تا در گرفتن ویزای کاری به مشکل خاصی برخورد نکنند. باید در ابتدا تخصص آنها در لیست مشاغل و نیروی کار مورد نیاز آلمان باشد و شغل های مورد نیاز این کشور را بررسی کنید، و در صورت داشتن تخصص و تحصیلات در هر کدام از زمینه های مورد نظر میتوانید برای دریافت اقدام نمایید. داشتن مدرک زبان آلمانی ضروری نیست اما یک مزیت محسوب می شود. اما اگر تسلط مناسبی به زبان انگلیسی نیز دارید، می توانید برای ویزای کاری آلمان اقدام نمایید.

اخذ ویزای کاری آلمان

لازم به ذکر می باشد که تقریبا کشورهای عضو اتحادیه اروپا، پیرو و تابع یک سری از قوانین کاری هستند، به این صورت که شما برای اخذ ویزای کاری به اروپا نیاز به داشتن یک پیشنهاد شغلی یا همان دعوت نامه کاری دارید، بخاطر همین پیروی از قوانین، بایستی آگهی کاری از سمت کارفرما به مدت سه ماه در خود کشور آلمان منتشر گردد و اگر شخصی برای استخدام به برای اگهی شغلی که مطرح شده بار اول پیدا نشد، مجددا این آگهی برای مدت سه ماه کل اتحادیه اروپا تکرار می شود و نهایتا اگر شخصی در کشور آلمان و همچنین در اتحادیه اروپا متقاضی شغل نباشد، فرصت مناسب برای افراد خارجی ایجاد می شود که از این دعوت نامه بهره مند شوند.

در نگاه اول این امری محال و سختی به نظر می آید، اما راه دیگری که شما را سریع تر به اخذ ویزای کاری آلمان، نزدیک تر و این راه را برای شما آسان تر می کند، روشی است که در آن به متقاضی فرصت شش ماهه ای داده می شود که برای جستجوی کار در آلمان وارد این کشور شود .

خوشبختانه علی رغم این که در سال های اخیر اکثر کشورهای اروپایی گریبان گیر رکود اقتصادی بدی شده اند، اما کشور آلمان به علت شرایط خاص خود که از جمله آن کمبود نیروی متخصص جوان است، باعث بوجود آمدن یک شرایط مثبت کاری شده است. با این حال آلمان نیازمند نیروهای متخصص در رشته های مختلفی همچون برق، کامپیوتر، الکترونیک و… میباشد. از جمله مزیت های دیگر نداشتن نیروی متخصص این است که متقاضیان از شانس بیشتری در اخذ ویزای کاری آلمان برخوردار خواهند شد.

از جمله شرایط که شانس برای اخذ را بالا می برند، می توان به داشتن سن مناسب (40 به پایین)، سابقه کاری خوب و بیمه، مدارک فنی و حرفه ای، مدرک زبان آلمانی B1 و بالاتر و مدرک زبان آیلتس یا تافل. بسیاری از شرکت ها و کارخانجات معتبر در کشور آلمان نیازمند مبرم و ملزم به نیروهای متخصص خارجی بخصوص نیروی جوان جهت تامین نیروهای خود دارند و حتی نکته مثبت این داستان این می باشد که در اکثر موارد می توان برای افراد متقاضی شغلی مناسب با رشته تحصیلی افراد یافت و سپس برای ویزای کاری آلمان متقاضیان اقدام کرد.

متقاضیان پس از موفقیت در اخذ ویزای کاری آلمان وارد این کشور خواهند شد و این منجر به فرصت شش ماهه ای جهت یافتن کار مورد نظر خواهد شد. اگر شما پیشنهاد شغلی و یا شغل مناسبی را پیدا کنید، ویزای شما به مدت شش ماه دیگر تمدید و موفق به دریافت blue Card  آلمان خواهید شد.

اخذ ویزای کاری آلمان

انواع ویزای کاری آلمان

در ابتدا بهتر است تا در مورد انواع ویزای کاری آلمان صحبت کنیم. کشور آلمان با توجه به کاهش جمعیت جوان و به همان نسبت کاهش نیروی کاری، برای استخدام افراد متخصص و کاربلد خارجی در زمینه های مختلف اقدام به اخذ ویزای کاری می نماید. در نتیجه اگر تخصص مناسب در زمینه های مورد نیاز این کشور را دارید، می توانید برای ویزای کاری اقدام کرده، و طعم یک زندگی مناسب از لحاظ اقتصادی و رفاهی را تجربه کنید.

  • کارت آبی : یا blue card که عموما برای جذب نیروی کار متخصص در هر زمینه ای استفاده می شود.
  • ویزای جستجوی کار : یا job seeker که برای جستجوی کار بمدت شش ماه در آلمان به شخص داده می شود.

برای دریافت هر یک از این دو مورد باید شرایط مناسب و خاص خود را داشته باشید تا بتوانید از سفارت آلمان آنها را دریافت نمایید.

مدارک و مراحل اخذ ویزای کاری آلمان

در اولین و مهم ترین قدم برای دریافت ویزای کاری آلمان باید یک قرارداد مابین خود و یک شرکت معتبر آلمانی داشته باشید. آشنایی داشتن با شرکت های معتبر این کشور می تواند به شما در این زمینه کمک کند و همچنین شانس دریافت ویزا را برایتان بالا خواهد برد. مابقی مدارک لازم را نیز باید تهیه کرده، سپس با داشتن کلیه ی آنها می توانید برای گرفتن نوبت سفارت اقدام نمایید. مدارک لازم دیگر در این رابطه عبارتند از :

  • دو عدد عکس پرسنلی 4×3
  •  ترجمه شناسنامه به همراه اصل آن
  •  تاییدیه مدارک تحصیلی (ZAB, Anabin)
  • رزومه و سابقه کاری یا cv
  •  انگیزه نامه یا sop
  •  بیمه درمانی
  •  مدارک مربوط به آشنایی با زبان آلمانی یا انگلیسی
  •  عدم سوء پیشینه

هر یک از موارد ذکر شده، برای اخذ ویزای کاری آلمان مهم هستند. بطور مثال شما مستلزم دریافت تاییدیه مدارک تحصیلی خود هستید. این تاییدیه مربوط به ارزیابی مدرک تحصیلی شما بوده و باید در زمان تحویل مدارک آن را ارائه نمایید. بیمه درمانی نیز بعد از موافقت با ویزای کاری باید به سفارت ارائه شود.

مورد مهم بعدی در این زمینه این است که داشتن مدرک B1 زبان آلمانی مزیت مهمی برای شما محسوب شده که اگر قصد اقامت دائم در این کشور را داشته باشید، می توانید زودتر از زمان مقرر درخواست خود را ثبت نمایید. داشتن مدرک زبان انگلیسی عموما برای شغل هایی کاربرد دارند، که فرد نیاز به دانستن زبان انگلیسی دارد.

اخذ ویزای کاری آلمان

شرایط لازم برای اخذ ویزای کاری بلو کارت آلمان

طبق موارد ذکر شده در مورد قبل شما باید مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه مورد تایید کشور آلمان را داشته باشید. همچنین پایه ترین و مهم ترین بخش دریافت بلوکارت برای ویزای کاری همان قرارداد می باشد. مورد مهم بعدی در این زمینه میزان درآمد شما در این کشور است، که در قرارداد کاری ذکر می شود. که با توجه به میزان آن، باید توانایی پرداخت مخارج در آلمان را داشته باشید.  رقم 45 هزار یورو یا حتی 35 هزار یورو برای یکسال درآمد یک شخص، که شامل خوراک و پوشاک، هزینه های رفت و آمد، هزینه مسکن و .. می باشد، و موارد مهم و اصلی در این زمینه هستند.

البته بسته به شغلی که در آن استخدام می شوید، این رقم متغیر است. اما باید توجه داشت که نباید از میزان خاص ذکر شده پایین تر باشد. نکته مهم بعدی در رابطه با ویزای کاری آلمان با کارت آبی، مدت زمان اعتبار آن است. این مورد نیز به مدت زمان عقد کاری شما وابسته است. پس از اتمام مدت زمان این کارت، برای تمدید آن می توانید به راحتی اقدام کنید.

 شرایط برای افراد و متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا:

  • متقاضی می بایست فارغ التحصیل دانشگاه های باشد (مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه هایی معتبر مورد قبول گرفته باشد) که مورد تایید کشور آلمان می باشد .
  • متقاضی باید قرارداد کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود و یا همان دعوت نامه معتبر از شرکت یا کمپانی آلمانی داشته باشد. (بدون پیشنهاد کاری یا همان دعوت نامه کاری شما نمیتوانید اقدام به دریافت کارت آبی کشور آلمان کنید.)
  • می بایستی حقوق دریافتی شما در قرارداد نامه کاری که از سمت کارفرما گرفته اید در آن منعقد شده باشد که (حداقل) سالیانه  45000 یورو می باشد و اگر شما فارغ التحصیل رشته های از جمله علوم پایه و ریاضیات، رشته IT و گروه مهندسی، پزشک (بجز دندان پزشکی) می باشد حقوق شما سالی 35000 یورو می باشد. شایان ذکر می باشد که رشته هایی که ذکر کردیم جز مشاغل خاص و مورد نیاز آلمان می باشند.

مدت زمان اعتبار کارت آبی ( Blue card ) آلمان:

مدت زمان اعتبار کارت آبی آلمان از رابطه مستقیمی با مدت زمان قرارداد کاری شما دارد برای مثال اگر شما موفق به عقد قراردادی به مدت زمان کاری 4 ساله شوید این موجب می شود که کارت آبی شما اعتباری 4 ساله داشته باشد ( اگر شما بتوانید قرارداد کاری با مدت زمان 4 ساله و یا بیشتر شوید , موفق به دریافت اقامت آلمان از این طریق خواهید شد).

خلاصه این مسئله این است که مدت زمان قرارداد رابطه مستقیمی با مدت زمان اعتبار کارت کاری شما (کارت آبی) دارد البته این زمان همواره بعلاوه  سه ماه اعتبار و مدت زمان بیشتر برای اقامت خواهد بود و همچنین نیازی به نگرانی باب تمدید کارت آبی نیست زیرا تمدید مجدد آن بسیار ساده می باشد.

میانگین ساعات کاری در طول هفته در آلمان 41 ساعت می باشد، که نسبتا به سایر کشورهای اروپایی زیاد میباشد. به عنوان مثال در آمد یک مهندس در آلمان سالیانه حداقل 40000 یورو و گاها بسته به نسبت سابقه کاری تا سالی 80000 یورو و بالاتر متغییر می باشد که این میزان در آمد در گروهای پزشکی و داروسازی به مراتب بالاتر است.

توجه فرمایید شما با داشتن اقامت دائم مبادرت به خروج نمایید و اگر بیش از شش ماه خارج از این کشور باشید اقامت دائم شما باطل خواهد شد

اخذ ویزای کاری آلمان

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای کاری آلمان :

  • فرم تقاضای تکمیل شده
  • 2 قطعه عکس 4 در 6
  • کپی صفحات 2 و 3 پاسپورت
  • شناسنامه به همراه کپی از تمامی صفحات آن
  • نامه و مدرک بیمه مسافرتی خارج از کشور
  • ترجمه کلیه مدارک به زبان آلمانی یا انگلیسی که مورد تایید سفارت ایران سپس آلمان باشد.
  • سوابق کاری مرتبط با مدارک تحصیلی ترجیحا
  • رزومه ی کاری کامل فرد متقاضی
  • پیرینت موجودی حساب فرد متقاضی (ضمانت نامه مالی)

معایب و مزایای اخذ ویزای کاری آلمان

با توجه به موارد ذکر شده برای اخذ ویزای کاری آلمان، مزایا و معایبی وجود دارد که باید به آنها در زمان تصمیم گیری برای دریافت آن اقدام شود. انجام روند دریافت این ویزا برای شخص متقاضی بسیار کوتاه بوده و هزینه گزافی نیز با خود به همراه ندارد. در این ویزا می توانید بعد از مدت مشخصی برای دریافت اقامت دائم اقدام کرده و خانواده خود را به همراه ببرید.
اما معایب مورد نظر در ویزای کاری آلمان این است که برای شما با دریافت این ویزا امکان تحصیل وجود نخواهد داشت. همچنین تضمینی برای دریافت این ویزا از سوی سفارت وجود نخواهد داشت.

یکی از دغدغه های افراد برای اخذ ویزای کاری آلمان و یافتن شغل مناسب میزان و سطح مدرک تحصیلی شان می باشد، اما دوستان عزیز در نظر داشته باشند که مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد برای یافتن شغل و در نهایت ویزای کاری کشور آلمان تفاوت آنچنانی با یکدیگر ندارند، اما حداقل مدرک مورد نیاز لیسانس می باشد. آنچه بسیار حائز اهمیت می باشد که فرد به کار خود آشنا بوده و تخصص لازم را داشته باشد و بخاطر این که آلمان هیچوقت مستعمره انگلستان نبوده، دانستن زبان آلمانی امتیاز مثبتی برای شما می باشد و داشتن مدارک آیلتس یا تافل زمانی برای شما پوینت مثبتی تلقی می شود که از کمپانی ها و شرکت هایی به شما پیشنهاد کار شده باشد که دانستن زبان انگلیسی در آن ها لازم می باشد.

متذکر می شویم که شما در ابتدای ویزای کاری در آلمان نمی توانید همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را از همان ابتدا به همراه داشته باشید،(فرزندان بالاتر از 18 سال خانواده جداگانه محسوب میشوند ) این امر بعد از 3 تا 6 ماه و پس از دریافت شغل میسر خواهد شد.

و در آخر پیشنهاد و مشاوره ما برای دوستانی که فارغ التحصیل دانشگاه های اروپایی از جمله خود دانشگاه های کشور آلمان می باشند این است که این دوستان شرایط بهتری و موفق تری جهت دریافت کار در آلمان را دار هستند و اگر دوستان عزیز شرایط لازم جهت ویزای کار در آلمان را ندارند بهتر است از طریق تحصیلی به این کشور اقدام نمایند زیرا ورود به واسطه ویزای تحصیل در آلمان و اتریش که تحصیل در آن ها رایگان بوده بسیار آسان می باشد که پس از ورود می توانند اقدام به ویزای کاری و در نهایت موفق به اخذ اقامت دائم شوند. شما می توانید در حین تحصیل در دانشگاه های این کشورها اجازه کار که تقریبا 10 تا 20 ساعت در هفته را داشته باشید .

جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید. تیم حرفه ای موسسه حقوقی مهاجرتی مهاجریار (سفیران)، با ارائه انواع خدمات مهاجرتی و اقامتی، آماده مشاوره به شما عزیزان با توجه به شرایط شما، می باشد. با مهاجریار همراه باشید.

از رای شما سپاسگزاریم.
Sending
User Review
3 (2 votes)