تحصیل در آلمان و شرایط آن

امروزه مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از پرمخاطب ترین روش ها برای مهاجرت و ادامه تحصیل می باشد که اکثریت این روش را انتخاب میکنند. به جرات می توان گفت که کشور آلمان قویترین اقتصاد در اتحادیه اروپا را دارا بوده و علی رغم رکود که دیگر کشور ها در زمینه اقتصادی داشتنه اند کماکان کشور آلمان به عنوان یکه تاز صحنه در اقتصاد اروپا می باشد که این امر موجب بوجود آمدن فرصت های شغلی مناسب و شرایط تحصیلی عالی شده است.
از ویژگی های تحصیل در آلمان می توان به آینده روشن پیش روی دانشجویان آن اشاره کرد زیرا که تحصیل در اکثر مقاطع تحصیلی آن رایگان می باشد. البته شایان ذکر می باشد که دانشجویانی که می خواهند اقامت دائم آلمان را پس از اتمام  دانشگاه اخذ کنند، نیاز دارند تا در این راه پیش بینی های لازم را در زمان تحصیل انجام دهند .

موسسه حقوقی مهاجرتی مهاجریار با برخورداری از وکلای با تجربه و متخصص، شما را در این زمینه یاری می کند. با ما همراه باشید.

مراکز تحصیلی در آلمان

آلمان تقریبا دارای 300 دانشگاه فنی، مدارس عالی و آکادمی های هنر می باشد که این دانشگاه خود به چند دسته تقسيم می شوند :

  1. موسسه آموزش عالی فنی با تاکيدبر فعاليت علمی بیشتر
  2. دانشگاه متمرکز بر روی مسائل علوم نظری
  3. دانشکده و آکادمی های  هنر و موزیک
  4. دانشکده های تربيت بدني

زبان تدریس در دانشگاه های آلمان در مقطع فوق لیسانس به زبان آلمانی و انگلیسی می باشد که این امر متقاضیان ملزم به یادگیری زبان آلمانی  و یا بر حسب نیاز به یادگیری زبان انگلیسی می کند. زمان شروع ترم تابستانی از ماه مارس, آوريل و ترم زمستانی از ماه سپتامبر ,اکتبر خواهد بود و آخرين مهلت جهت ارايه مدارک تحصیلی برای ترم تابستانی تا 15 ژانويه و ترم زمستانی تا 15 جولای می باشد.

آلمان دارای دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خصوصي می باشد و تعداد زيادي از دانشگاه های دولتي آن معتبر بوده و می توان در آن رایگان به ادامه تحصیل پرداخت اما دانشگاه های خصوصی در این کشور وجود دارد که بايد هزینه تحصیل ان پرداخت شود و در برخی موارد و شرایط به صورت بورسیه تحصیلی نیز امکان تحصیل در این دانشگاه ها وجود دارد .

تحصیل در آلمان

البته ترم كليه دانشگاه هاي استان Nordhein-Westfalen از تابستاني 2004 براي دانشجويان خارجي شهريه ترمي 650 يورو  را در نظر گرفته اند که باید بابت تحصیل در ان دانشگاه ها پرداخت شوند و همچنین باید دانشجویان هزينه های زندگی خود اعم از اجاره منزل، مواد غذايی و بيمه درمانی را جداگانه در نظر گیرند البته نیازی به نگرانی بابت هزینه اجراه منزل نمی باشد چون اتاق ها و آپارتمان‌هايی در آلمان وجود دارد که با قيمت مناسب فقط به دانشجويان اجاره داده می شود.
امر مهاجرت تحصیلی در آلمان در کل به این صورت می باشد که ابتدا بايد برای اخذ پذيرش تحصيلی اقدام کرد و بعد از موفقيت به اخذ پذیرش برای ويزای تحصيلی اقدام نمود.
شرایط تحصیل به زبان انگلیسی المان نیز بسیار عالی می باشد به طوری که آلمان 83 دانشگاه دارد که به  زبان انگلیسی در ان تدریس می شود و بعضی از این دانشگاه ها بعد از 6 یا 4 ترم دانشجویان خود را به دانشگاه های کشورهای دیگر از جمله  آمریکا، استرالیا و کانادا ترانسفر می کنند. اکثرا این دانشگاه ها رایگان می باشند ولی در 90% این دانشگاه ها شرط پذیرش داشتن مدرک زبان تافل 550 هست ولی در میان این دانشگاه ها دانشگاه هایی هم وجود دارند که متقاضیان می توانید دوره آموزشی زبان  خود را در همان دانشگاه بگذراند و نیاز به مدرک زبان برای ورود به دانشگاه ندارند.

 انواع مقاطع تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان در مقطع ابتدایی 

در آلمان کودکان از سه سالگی وارد مهد کودک شده و آموزش رسمی در این کشور از ۶ سالگی شروع می شود . دوره ی ابتدایی در مدارس آلمان به مدت ۴ سال بوده و پس از آن دوره ی جدیدی آغاز می شود که به مدت ۶ سال می باشد و در پایان دانش آموزان بعد از ۹ سال مدرک Hanp tschulabschluss  (در برخی از موارد پس از گذراندن ۱۰ سال که ۴ سال ابتدایی و ۶ سال بعد از ابتداییمی باشد مدرک Real schulabschluss )  می گیرند وپس از اتمام این دوره ها محصلین دو راه در پیش روی خود خواهند داشت که عبارت اند از :

اولین راه – مدارس فنی

با انتخاب مدارس فنی دانش آموز هم امکان ورود به بازار کار را دارد و هم انتخاب مدارس عالی فنی را. البته بعد از گذراندن دوره ی فنی وارد مدارس عالی فنی خواهند شد و این به این معنی می باشد  که در آلمان مدارس مخصوص برای این دانش آموزان تعبیه شده است که الویت کاری برای ان ها مهمتر می باشد.

دومین راه – ادامه تحصیل در دبیرستان 

که در این راه دانش اموزان پس از اتمام دوره ی ابتدای مستقیم وارد دبیرستان و سپس وارد دانشگاه می شوند و این راه برای دانش آموزانی است که قصد دارند در رشته ها دانشگاهی و طیف علمی با مراتب بالاتر تحصیل کرده و موفق به اخذ مدارک تحصیلات عالیه شوند.

تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس 

به دلیل حساسیت بالای دولت آلمان بر روی زبان آلمانی سیستم آموزش ای این کشور طوری طراحی شده است که تمامی رشته های مقاطع لیسانس به بالا در مراکز اموزشی دولتی آن به زبان آلمانی ارائه شود .

دوره لیسانس در کشور آلمان ۴ سال می باشد و افرادی که متقاضی ورود به مقطع لیسانس هستند می بایست مدرک دیپلم را دارا باشند تا بتوانند وارد مقطع لیسانس شوند . شایان ذکر است که بگوییم و متذکر شویم که دوره ۴ ساله لیسانس به زبان آلمانی تدریس خواهد شد و متقاضی می بایست مدرک زبان آلمانی B1 یا B2 را حتما داشته باشد که برای ایرانیان عزیز بهتر است این مدرک را در ایران کسب کنند و بعدا اقدام به مهاجرت تحصیلی کنند زیرا سپری کردن دوره کالج زبان آلمانی در این کشور سخت بوده و شما باید سفارت را بر اینکه شما توانیی این کار را دارید مجاب کنید.

حق کار

دانشجویان کارشناسی در کشور آلمان اجازه کار در ساعت کاری محدود به ۱۰ ساعت در هفته را دارند و میانگین حقوق این افراد حدودا بین 10 یورو به ازای هر ساعت است  که مجموع درآمدهای حاصله از این راه میتواند براحتی هزینه های زندگی و تحصیلی را در یک سال پوشش دهد.

هزینه های زندگی

همان طوری که در مطالب قبلی ذکر کردیم تحصیل در آلمان (مراکز دولتی) به صورت رایگان بوده و دانشجو باید به فکر هزینه های زندگی خود باشد. که دولت آلمان به دانشجویان در هفته اجازه کار به مدت ۱۰ ساعت را داده و دانشجویان می توانند بابت هر ساعت کاری بین 8 تا ۱۰ یورو کسب درامد داشته باشند که این مبلغ ماهیانه می تواند قسمتی از مخارج زندگی آن ها را پوشش دهد. توجه داشته باشید که هزینه زندگی در آلمان با اجاره منزل حداقل ۵۰۰ یورو ماهانه می باشد که بیشترین قسمت  این هزینه زندگی را دانشجو باید بابت اجاره مسکن پرداخت کند.

ذکر این مطلب واجب است که فرد متقاضی که قصد تحصیل در کشور آلمان را دارد باید قبل از رفتن به این کشور به سفارت نامه ای مبنی بر پشتوانه مالی نشان بدهد که مبلغ آن برابر یک سال هزینه زندگی در کشور آلمان می باشد.

تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس 

آلمان بخاطر داشتن دانشگاه های معتبر در اروپا علاقه مندان  زیادی برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر همچون دکترا را دارد و بخاطر این که تحصیل در آلمان بصورت رایگان است افراد موفق به اخذ مدارک تحصیلی خود از بهترین دانشگاه ها دنیا با کمترین هزینه می شوند .البته در مقاطع تحصیلی بالا بورسیه های تحصیلی مختلفی در انواع زمینه های دکتری وجود دارد که آلمان ان را برای کمک به دانشجویان خود در مدت زمان 2 ساله مقطع دکترا یاری می کند .

تحصیل در آلمان

تحصیل در آلمان در مقطع دکترا

دروس تحصیلی در این مقاطع در دانشگاه های کشور آلمان به دو صورت  زبان  آلمانی و همچنین انگلیسی تدریس میشوند که خروجی کیفی آلمانی به مراتب بهتر بوده و در عوض بورسیه زبان انگلی بهتر نسبت به آلمانی می باشد.

متقاضیان تحصیل در آلمان در مقطع دکترا، برای اخذ پذیرش تحصیلی، می بایستی مدرک دال بر مسلط بودن به زبان المانی ( در سطح B2 ) داشته باشند . گفتنی است  که کشور آلمان مجوز یادگیری زبان آلمانی را در این کشور به دانشجویان اعطا نمی کند. اما نگران نباشید متقاضیان همان طور که در مطالب قبلی بیان کردیم می توانند در دانشگاه های انگلیسی تحصیل کنند و افرادی که این قصد را دارند می بایستی مدرک ایلتس 6 به بالا را به دانشگاه ارائه دهند .

حق کار

دانشجویان مقطع دکترای کشور آلمان اجازه کار به مدت ۲۰ ساعته در بصورت هفته را دارا می باشند و میانگین حقوق آن ها مبلغی ما بین ۸ تا ۱۰ یورو به ازای هر ساعت می باشد که بخوبی هزینه های زندگی را پوشش می دهد.

پیدا کردن کار در زمان تحصیل در هر کشوری به پارامترهای نظیر سطح مدرک زبان افراد مرتبط با همان کشور، تجربه، توانایی های شخصی فرد و زمان ورود فرد به کشور و عوامل گوناگون و متفاوتی مرتبط می باشد ولیکن تجربه نشان داده است که عموما به وفق پذیری و روابط اجتماعی افراد این امر وابسته می باشد.

مدارک لازم برای تحصیل در آلمان

مدارک زير کليه مدارکی می باشد که اخذ پذيرش بایستی افراد متقاضی دارا باشند البته در هر مقطع مسلما با مقاطع بالاتر متفاوت می باشد :

  • ترجمه مدرک ديپلم با ريز نمرات آن
  • ترجمه مدرک پيش دانشگاهی با ريز نمرات آن
  • ترجمه مدرک ليسانس با ريز نمرات آن
  • ترجمه مدرک فوق ليسانس با ريز نمرات آن
  • کپی و اصل پاسپورت
  • کپی و اصل شناسنامه
  • 12 قطعه عکس رنگی 4*6 مناسب
  • در صورت موجود بودن گواهی زبان آلمانی
  • در صورت موجود بودن مدرک تافل 550 يا  5 ایلتس
  • کارنامه قبولي کنکور سراسری ایران

لازم به ذکر می باشد که بیان کنیم ترجمه مدارک تحصيلی ابتدا بايد به تاييد وزارت امور خارجه برسد و سپس  سفارت آلمان آن را به تایید برساند که همه روزه از يکشنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا11:30 اين کار امکان پذير است.

ضمانت نامه مالی

در کشور آلمان ضمانت نامه مالی را می توان به دو صورت اثبات کرد  :

  • خود فرد حسابی مبنی بر هزینه زندگی و تحصیلی خود در طی یک سال ارائه کند.
  • یا فردی این کار را برای وی در آلمان بصورت ضامن یا حامی به انجام رساند .

توضیح ضمانت نامه مالی توسط خود شخص

متقاضی می تواند با مراجعه به يکی از شعبات ارزی بانک ملی ايران اقدام به حواله با مبلغ 7000 تا 7500 يورو بنام خود به بانک ملی هامبورگ کند که نشان دهنده این است ضمانت مالی خود را بعهده دارد ومیتواندهزینه یکسال خود را تامین نماید .

ضمانت نامه مالی توسط ضامن مقیم آلمان که تعهد کننده شخص در آلمان می باشد.

شخصی تعهد کند که می تواند با مراجعه به شهرداری شهر محل سکونت خود در آلمان و با ارائه مدارک مالی خود مانند مدارکی دال بر میزان حقوق و … متقاضی ویزای تحصیلی در ایران را تا مادامی که در آلمان تحصيل مي نمايد ضمانت کند و اصل تعهد نامه خود را برای متقاضی در ايران ارسال دارد تا بر اساس آن متقاضی رواديد خود را درخواست نمايد.

برای کسب اطلاعات بیشتر برای شرایط تحصیل در آلمان با متخصصین موسسه حقوقی مهاجرتی مهاجریار تماس حاصل فرمایید. وکلای مجرب ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند. با ما همراه باشید.

از رای شما سپاسگزاریم.
Sending
User Review
5 (3 votes)